onsdag 11 februari 2009

Nja

Det där tipset funkade inte så bra. Inte alls faktiskt. Inte en enda sökning på de namnen igår.

Dom ligger ju dock kvar för framtida sökningar, men det blev alltså inget skutt i statistiken.

På sistone har jag legat stadigt runt 25-30 unika besökare om dagen, och då tog jag för givet att det var ungefär så många läsare jag har. Men sen började jag kolla runt på Google Analytics, och försökte tyda 'Visitors Loyalty' siffrorna. Min hjärna som inte har sovit på ca ett halvår fick det då till att jag har runt 100 läsare! Men sen insåg jag att den räknar på totala antal besök, vilket förvirrar det för mig.

För första gången ångrar jag faktiskt att jag satt och fantiserade om Ralph Macchio istället för att hänga med på högstadiets mattelektioner.

Hoppsan, nu namedroppade jag igen. Men de enda sökningar det namnet kommer att generera i är nog från mina redan läsare. De äldre blir nostalgiska och vill kolla om han fortfarande ser ut som 13 år, medan de yngre tänker 'Vem fan är Ralph Macchio?' och googlar nyfiket.

Men nu är jag lite besatt av det här. Är det nån som är duktig på Google Analytics och vet hur man på bästa sätt räknar ut ungefär hur många läsare man faktiskt har? För den dagliga siffran brukar ju inte betyda så mycket då alla inte går in varje dag, men jag tog nog i lite när jag trodde att jag hade 100.

Hjälp..

3 kommentarer:

Västergötskan sa...

Jag är registrerad och kollar på bloggtoppen.se med jämna mellanrum. De visar både unika besökare och totalt antal sidvisningar.
Varning! Man blir lätt lite beroende... ;-)

Mamma Melissa sa...

Hm, kollar bara statistiken inne på blogg.se... men har hört att den är lite si och så... får spana in tipset ovan;.)

Marie sa...

Tack så mycket. =D