tisdag 20 januari 2009

Äckel

En av de största nackdelarna med att skaffa barn, måste vara tunnelbanehissarna.

Dessa otyg behöver man annars aldrig befatta sig med, men med barnvagnar har man ibland inte något annat val. Medan de andra glatt rullar uppför rulltrappan får man stå kvar och ensam möta helvetet.

Så man använder vanten eller drar jackan över handen, och trycker på hissknappen med knogen för att undvika kontakt så mycket som möjligt.

När hissen sen kommer ber man en tyst bön att där inte ska ligga en spruta, en kondom, eller att golvet ska skvalpa av urin. Oftast slipper man iallafall ett av alternativet, om man har tur.

Sen tar man ett djupt andetag, håller andan, och kliver in. Återigen ett övertäckt knogtryck på knappen, sen bär det av. Rasslande och skakande.

Men efter ett tag känner man att man måste andas in lite. Man måste ju känna efter vad det är som förpestar ens barns oskyldiga små rosenlungor. Så man tar ett kort andetag och andas ut om det enda man känner är desinfektionsmedel, men oftast är det en unken piss-stank som det inte spelar någon roll om man håller andan för, den tränger in i varje por.

Den sista prövningen är att öppna den smutsrandiga, bakteriedrypande dörren, innan man springer hem till duschen, där man sitter i forsterställning i två timmar medan skållhett vatten renar ens besudlade kropp.

Detta ska man behöva utstå..

3 kommentarer:

Marie sa...

tyvärr kommer det inte gå att gå med i affiliate då pengarna för att göra det saknas. =(
Men annars var det en väldigt bra idé. =D
fy f*n vad äckligt med hissen du visar. Usch, vad tänker folk med egentligen ibland?
Finns det ingen som är anställd för att städa och hålla snyggt?

Västergötskan sa...

Glad att vi varken har tunnelbana eller tunnelbanehissar i den här stan.. Från ände till ände, ca 4 km så man kan gå ÖVERALLT och det mesta är på ett och samma plan. ;-)

The Aunt sa...

Jag lider med dig! Måste dock säga att hissarna vid St Eriksplan borde höra till de minst sunkiga, luktar mest desinfektion och har fungerande knapp för dörröppning.

Fast vid närmare eftertanke är det väl inte mer än rätt eftersom vi pyntade typ en halv mille mer för vår br... :)