torsdag 22 januari 2009

The prodigy

Idag bar det av till Musikmuséet, eftersom Simons pappa är musiker och Simon själv spelar en del trummor.

Här lärde jag mig att jag är totalt ointresserad av instrument. Det spelar ingen roll hur gamla de är eller vilket land de kommer ifrån. För mig är dom bara ett hopplock av träbitar och strängar eller tangenter.

Svärföräldrarna var dock lyriska, så jag nickade uppskattande mot de antika nyckelharporna och lyssnade artigt i luren där det spelades ritualtrummor från Trinidad.

En glädjande nyhet är dock att jag förmodligen inte kommer att behöva jobba särskilt länge till. Min dotter kommer nämligen att bli miljonär inom en ganska snar framtid.

Jag har ju alltid förstått att hon varit något av ett underbarn, jag visste bara inte vilken av alla hennes många talanger vi skulle fokusera på. Men idag insåg vi att det är musiken.

Lyssna bara till denna talang. Denna tonsäkerhet. Detta totala gehör. Imorgon blir det till att skaffa agent och försöka få ett skivkontrakt. Det gäller ju att smida medan järnet är hett, som dom säger i branschen.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken talang :-D

Miija sa...

Shit vad jag garvade åt ritualtrummorna från Trinedad. Jag kan riktigt se dig framför mig, vad gör man inte för svärisarna? Riktigt kul alltså!
Förstår att du kan luta dig tillbaka och leva på din dotters nya karriär. Vilket stjärnskott!
Kram