fredag 9 januari 2009

Dag-tv analys

Eller ja, egentligen bara en liten eftermiddags-tv analys, eftersom jag ännu inte gett mig på den riktiga dag-tv;n. Det vill säga före kl 15.

Men efter 15 känner jag att jag har varit duktig nog. Lekt, matat (ok, bloggat lite) och varit mys-mamma tillräckligt för att med gott samvete låta tv;n stå på.

En sorglig observation jag gjorde var Mr T på the Homeshopping channel.

Han var hjälp-figur i ett inslag om ännu en matlagningsmaskin. Han stog där och morrade och brummade. Låtsades att han var en idiot på att laga mat innan drömmaskinen, och slängde till och med ur sig ett utslitet 'I pity the fool that dont know how to cook with this machine..'

Värre sellout har jag nog aldrig sett.

Ett av de värre programmen jag sett är Rock of Love. Eller hette det Love of Rock? Jag är faktiskt inte säker.. Men det känns oviktigt, för en mer meningslös dokumentärsåpa är svår att hitta.

En sliten, lönnfet Bret Michaels (sångare i Poison för er som inte var kär i alla långhåriga rockers på 90-talet) ska hitta en ny flickvän.

Så ett gäng groupies får bo tillsammans, och tävla mot varandra i utmaningar som att 'Kåta upp Bret genom att snacka dirty i telefon' och andra härligheter.

Men nog fan kollade jag. Flera avsnitt till och med.

En ny favorit är Hell's Kitchen. Nu riskerar jag att låta lite som när 'Storstadspojken' upptäckte Seinfeld och berättade för sina läsare vilken bra serie det var, men jag har tyvärr inte upptäckt denna pärla förrän nu. Ett gäng kockar som lagar mat inför en galen köksmästare kändes liksom inte lockande..

Jag hade otroligt fel, men det är vissa saker jag inte förstår.

Gästerna till exempel. Vet dom om att det pågår en inspelning, och betalar dom för maten? Eller får dom betalt för att gå dit och äta, som en slags studiopublik? Flera gånger har Gordon brytit ihop lite, samlat ihop kockarna och bett dom se ut över restaurangen. Då har alla gästerna gått. Kan inte låta bli att undra om dom blivit tillsagda. Hur funkar det alltså? Nån som vet? Är jag dum i huvudet som inte fattar det här?

Länge trodde jag att Gordon var serviceinriktad, så han skällde ut kockarna samtidigt som han fjäskade för matgästerna, men så var icke fallet. Han skäller på alla. Igår gick en kvinnlig gäst fram till köket för att tjata om maten skulle komma nån gång. Gordon blev irriterad och bad henne ta bort sina stora bröst från serveringsbänken. Kvinnan svarade genom att knuffa ner en hel bricka, full med varmrätter, på golvet.

Fantastiskt.

Min sista undran handlar om 'How i met your mother'.

Detta program har jag aldrig sett ett helt av, utan det står mest på i bakgrunden eftersom det kommer efter Hell's Kitchen. Jag har dock undrat lite över namnet. Varför dom valt att kalla serien just detta.

Så en gång såg jag ca tio minuter av ett avsnitt. Ett av paren åt middag med någons föräldrar, och de pratade om hur föräldrarna träffades. Efter ett tag yttrades just meningen 'How I met your mother'.

Är det alltså så att dom säger den meningen i varje avsnitt? Eller hade jag bara sån tur att jag såg just en episod när dom säger just den meningen? Och varför har dom isåfall valt att döpa serien efter enda mening som sägs i ett random avsnitt?

Så många frågor. Nu är jag helt yr i huvudet.

Måste nog gå och lägga mig en stund..

7 kommentarer:

Novellskrivarn sa...

hahaha, för många frågor, min hjärna får novellskrivarkortslutning, jag hinner inte svara på allt!

så den enda reflektionen jag hinner få ner just nu är: Jävla Mr T, Jävla Dogge Doggelito, TÖNTAR! jag vill bara gråta när jag ser deras reklamfilmer..

Novellskrivarn sa...

oj vad arg och hård jag ville låta hahaha.. såg det nu.. menade mest bara att de är sellouts.

Jempa sa...

Det är ok Amanda. Du får bli arg.

Dogges har jag faktiskt inte sett..

Novellskrivarn sa...

kom igen nu! "cykeln på köpet"? du måste ha hört cesis dra den på jobbet, eller var du för gravid då? ;)

Jempa sa...

Aaa, ok den! Ja den minns jag ju..

Jenny sa...

Hell's kitchen har jag följt ett par säsonger från och till. Jag tror att denna är en av de första, med Virginia och kompani?! Det är compelling stuff, men jag kan bli väääldigt trött på Gordon. Han liksom *måste* bli ilsken på något eller någon varje avsnitt, även om de skulle göra allting rätt. Men kul är det.

How I met your mother. jag tror att grejen är att berättaren (har glömt vad han heter, men han som är tillsammans med Robyn) tittar tillbaka på sitt liv och berättar om det för sitt/sina barn. Jag har dock inte följt det tillräckligt noga för att veta om Robyn är mamman eller hur det är.

Min hatfavorit är annars Unga mödrar, men don't get me started för då slutar jag aldrig. Det är ju utmärkt antirökreklam om inte annat...

Jempa sa...

Yep, säsong två med bla Virginia, som just sa att hon skulle dra sig ur, men sen bestämde sig för att vara kvar på bästa amerikansk film manér.. :)

Ja, dom där danska bruttorna.. fyfan..