torsdag 8 januari 2009

Mitt hat mot Angelina

Igår var jag irriterad på tidningarna och deras töntiga rubriker, och jag fortsätter idag på samma linje.

Jag vill verkligen ogilla Angelina Jolie. Hon är en homewrecker som tog Brad från bästa Jennifer som var med i bästa serien. Jag vill skriva taskiga saker om henne.

Hon har alltid varit konstig, som gifte sig med Billy Bob och stod och körde tungan i hans mun inför fotograferna, med hans blod hängande i en kapsel runt halsen. Sen hånglade hon upp bror sin, och var även tillsammans med en tjej ett tag.

Dessa saker verkar dock bara göra henne ännu coolare i omgivningens ögon. Hon gör vad hon vill och står för det liksom.

All välgörenhet hon sysslar med kan man bortse ifrån, för det gör många kändisar. Visserligen är det få som skänker halva sin inkomst till välgörenhet som Angelina gör, men ändå.

Adoptera barn i nöd är det också andra som gör. Fast kanske inte fyra stycken..

Det började kännas omöjligt att hitta något elakt att säga om människan.

Men så för några veckor sen drog en tidning till med ännu en töntig rubrik, som jag kände såhär i efterhand att jag kunde håna henne lite för.

Det var när de publicerat bilder som Brad hade tagit på henne, när hon ammar tvillingarna.

'Nu vill alla amma som Angelina!' Stod det dagen efter med stora bokstäver.

Jag läste inte mer än så, men fnissade lite för mig själv. Vaddå 'amma som Angelina'. Vad jag såg på bilden så ammade hon på precis samma sätt som jag själv och alla andra ammande mammor. Hon stod varken på händer eller målade tavlor med tårna samtidigt, utan hon satt bara och ammade rakt av.

Men så nu när jag tänkte skriva lite cyniskt om detta, så ville jag ju som vanligt kolla upp det hela lite närmare först.

Och det var ju inte riktigt så journalisten hade menat..

Det artikeln ville få fram var att bilden hade inspirerat tusentalskvinnor i USA att börja amma, istället för att ge ersättning på flaska till sina små. Så ännu en gång hade hon bara gjort något fint och bra.

Vilken jävla skata hon är alltså, den där Angelina..

1 kommentar:

Novellskrivarn sa...

ånej, var du på jennifers sida? okej... det var jag med ett tag men sen valde jag att bara njuta av tanken på världens vackraste man och kvinna som par. det är för bra för att vara sant.

men som du säger, ibland är hon bara för mycket, för bra. springa där och få en hel nation att vilja amma helt plötsligt, vilken jävla apa! ;)