söndag 29 november 2009

Helgen i poäng


Fredag:

Firade 10-årsjubileum med mitt jobb (Grattis Tradera), men då Simon jobbade fick jag ta med mig Lia som snällt satt och kollade portabel dvd större delen av tiden. (Arbetande-mammapoäng: 5)

Åkte sen hem till ett par kompisar och satt barnvakt åt deras dotter medan de gick ut och käkade. Vi hade sjukt mysigt och hon grät inte en enda gång. (Vuxenpoäng 2, barnvaktspoäng 5)

Nöjda, väluppfostrade barn

Lördag:

Impulsbarnvaktade Amandas son Olle en timme på eftermiddagen, och trots att det var så kort notis blev även detta en succé, och jag som knappt suttit barnvakt till någon tidigare då jag är så livrädd att ha ansvaret över någon annans barn, kan nu titulera mig något av en expert. (Vuxenpoäng:1, barnvaktspoäng: 7)

Nöjd kille

När Olle åkt hem kom paret från fredagen hem till oss istället, då vi tidigare bestämt ett så kallat barnvaktsbyte över helgen (Vuxenpoäng: 3), så vi kunde gå på bio igen.

Den här gången blev det New Moon och jag förstår faktiskt inte vad kritikerna och alla andra snackar om. Jag tyckte den var skitbra och fnissade fjortisförtjust när Jake tog av sig t-shirten (Vuxenpoäng -4, filmsnobbpoäng -3 tydligen)

Söndag:

Vaknade upp och insåg att jag helt glömt att det var första advent. (Vuxenpoäng -3, Mammapoäng -4)

Så jag drog med mig Simon ut för lite julshopping, och är nu otroligt nog nästan klar med alla julklappar, plus inslagspapper! (Vuxenpoäng 5, mammapoäng 5, dessa höga poäng på grund av det tidiga datumet och nästan alla paket är till Lia)


Mot slutet av shoppingen gick jag in på hemska skräpbutiken Eden för jag skulle kolla på något helt annat, men då hittade jag den här adventsljusstaken!

Hade ni sett de små stortårna som sticker upp ur strumporna, hade ni förstått mig.

Jag vet att jag borde skämmas, men jag tyckte den var helt bedårande och köpte den för ynkliga 59 kr (White trashpoäng, 3. Bedårande eller inte, men att köpa något från Eden förutom deodorant eller duschcreme ger alltid white trash-poäng)

Så nu är allt i sin ordning. Vi tände adventsljuset till middagen och jag har även dragit fram allt annat julskit och pyntat lägenheten (Vuxenpoäng 1, mammapoäng 1. Högre än så blir det inte eftersom det är något som i stort sett alla gör, och de flesta redan gjort för flera dagar sen..)

Så just när jag trodde att det inte kunde bli fler vuxenpoäng gick jag förbi vår välfyllda fruktkorg..


(Vuxenpoäng, 2)

Så, summan blir alltså.

Arbetande-mammapoäng: 5
Vuxenpoäng: 7
Barnvaktspoäng: 12
Mammapoäng: 2
Filmsnobbpoäng: -3
White trashpoäng: 3

Inte så illa pinkat ändå.

3 kommentarer:

A sa...

Imponerande samling poäng! :)

Anonym sa...

Jag tycker det ser ut som att det är Lia som intjänat barnvaktspoäng i helgen. Ovanligt ogenomtänkt att kredda sig själv samtidigt som man bildbevisar att barnvaktandet är lagt på entreprenad till ettochetthalvtåring eller så är det stackars barnet lämnat helt ensam på en stol framför tvn. Skärpning!

/Den perfekta föräldern.

Jempa sa...

Hahaha, men vafaaan.. :D

Det bevisar ju dock hur väluppfostrad hon är liksom. Nej, jag får göra ett försvarsinlägg ikväll.