måndag 15 december 2008

Bara regn hos mig?

Kl 9 varje morgon händer något stort. Då uppdateras Google Analytics, och jag kan äntligen gå in och kolla hur många som besökte min blogg dagen innan, vilka städer detta skedde ifrån och hur dom hittade min blogg.

Utifrån detta har jag räknat ut att jag har ca 15 personer som regelbundet läser min blogg, men att mina egna föräldrar tydligen dissar den. Jag skickade dom länken och såg dagen efter att jag fått två besök från Gävle, men sen har det varit helt tyst från bockbrännarstaden i flera dagar..

Om detta uppenbara ointresse för mig och mina åsikter känner jag att jag måste ha ett litet samtal med dom.

Det går ju också att se om personerna ifråga har hittat hit via någon annan blogg, direkt, eller via något sökord, och igår såg jag att någon hittat min blogg via sökordet 'pererik åberg'

När jag skulle göra mitt lilla 'Olas frisyr'-skoj, så ville jag egentligen hitta en bra bild på nån gammal tant med permanentat hår, men det fanns ingen bra, så det fick bli Pererik. Jag visste ju dock inte vad han hette, utan sökte på Frisyr och Meterolog, så dök han upp ganska omgående.

Och hur många tänker på att han stavar Pererik, och inte Per-Erik som en vanlig människa? Jag har alltså dragit slutsatsen att killen satt och sökte på sitt namn som kändisar ju gör, hittade min blogg, och nu sitter och smyghatar mig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

oki, jag är den från sala, eller det kanske finns fler salabor som hittat dig... EN av dem iaf.
tycker definitivt du ska piska på mammi å pappi lite, du skriver ju så skoj att det borde de inte missa! hälsa dem det!

Novellskrivarn sa...

höhö, det är nästan det bästa med analytivs, att man kan se att vissa kändisar med all säkerhet sitter och googlar sig själva (exempelvis daniel collert i mitt fall, haha!)

men du... att bjuda in sina föräldrar är väl inte så himla smart egentligen?

Min syster lämnade ut min blogg till min totalt internethandikappade far, så att han skulle få se hur olle såg ut. nu har jag fått veta att hans fru har suttit och printat ut bilder på olle från min blogg. känns mindre bra. med andra ord kan jag ju glömma att skriva roligheter om den sidan av familjen nu...

Jempa sa...

Ok Tess, det är Sala som är 'hålan' :) Där har jag varit ett par gånger, ganska mysig stad ändå om jag minns rätt..

Och Amanda, jag tror inte mina föräldrar riktigt fattar vad en blogg är, så dom lär inte bli några regelbundna besökare.. ;)