tisdag 9 december 2008

Lunch med en dietist


Idag bjöd jag över en vän på lunch, och här står hon och lagar till den.. Lite konstigt kanske ni tycker, men som ni förstår på titeln är det här inte en tjej man kan bjuda på Sohlbergs godingar och spagetti, så det är lika bra att jag köper ingridienserna (som hon talat om för mig i förväg) och sen får hon fixa till det.

Det är inte alltid lätt att vara kompis med en dietist och hennes ex-bodybuilder-också-hälsofreak-man. Det är extra svårt att bjuda dom på middag, eftersom man alltid får goda/nyttiga/vackra rätter hemma hos dem, så man får sjuk prestationsångest. Kolla bara hur den här lunchen blev..

Att åka med dem till stranden är också lite av en prövning. Efter ett tag i solen kan man resa sig och fråga 'Nä hörni, ska vi ta en sväng till kiosken och köpa en daimstrut?'

'Nej tack' säger dom och sträcker sina vältränade ben. 'Vi har lunch med oss, du kan få en macka.'

Och eftersom man inte vill visa vilken onyttig sweet-tooth man egentligen är, så drar man in magen och tar emot knäckebrödet med Keso och avocado.

Men en sak har jag iallafall till min fördel, och det är att jag är lite bättre än henne på datorer och internet.. Så, lyckas du kommentera det här nu då Ankie? ;)

2 kommentarer:

Novellskrivarn sa...

Gaaah, ångest! MAn ska ALDRIG umgås med människor som lyckas med sånt man själv har dåligt samvete över...

Eller så kan man välja att blunda för det dåliga och bara se det positiva. Jag blev faktiskt lite stolt när jag såg att fröken Dietist hade lagat ihop käk som ser ut som en kopia av de luncher jag själv åt när jag höll på att droppa vikt förut. Hurra, jag var nåt bra på spåren! (nu gäller det bara att lägga amigokakan åt sidan också...)

Jempa sa...

Gud vad jag har saknat dig Amanda! Alltid en bra kommentar till varje inlägg.. :)