lördag 13 december 2008

Vinna och försvinna

Så var Idol avklarat för i år.

Det är en av de märkligaste tävlingarna just nu, eftersom alla vid det här laget vet att det är bättre att komma tvåa än att vinna. Ändå så måste ju alla låtsas.

Vinnaren gråter av glädje, alla gratulerar, står upp och applåderar, mendans tvåan får ett medlidsamt 'Hur känns det..?'

Men det borde ju varit Alice som stått där på scenen, hoppat av glädje och tackat alla som inte röstat på henne. Nu blir det ju hon som får göra en bra skiva med den musik hon vill, bli nästa års turnédrottning och nomineras för Rockbjörnen.

Kevin borde istället snabbt ha förts iväg bakom kulisserna i sällskap av en tröstande producent.. 'Ledsen att det blev såhär hörru, men det är ingen idé att deppa, nu måste vi iväg och börja spela in skivan, den ska vara klar inom en vecka..'

Kevins skiva kommer att få max en tvåa i betyg av nån lokaltidning och vi lär inte få höra mer av honom på ett tag. Det brukar ju ta ungefär två år innan vinnaren hämtar sig och kommer tillbaka.

Vi får väl se.

Min stora fråga för kvällen är om Ola ledsnat på att vara flickidol? Varför har han annars valt att ta över Pererik Åbergs gamla frisyr?

Ola?

Inga kommentarer: