söndag 28 december 2008

Ett mysterium är löst..

Ja, och jag tog på mig att lösa det åt er. Men tyvärr Tess, det handlar inte om översättar-mysteriet, där svävar jag fortfarande i ovisshet..

Men flera av er har väl, likt som jag, undrat vad i h-e Dragon Gate är för något? Detta enorma Thai-tempel som mäktigt reser sig intill motorvägen, mitt i skogen mellan Gävle och Uppsala.

Jag har åkt förbi det många gånger. Tittat och förundrats. Vad finns egentligen därinne? Det startades ju enligt sägen av ett gäng shaolinmunkar, och vissa pratar om ett blivande kampsportsgymnasium, men ingen vet säkert.

Avslöjandet utspelades under ganska dramatiska former. Vi skulle åka tillbaka hem från Gävle, och efter några minuter inser Simon att han inte borde ha tackat nej till det där kaffet, då han höll på att somna vid ratten.

E4:an mellan Gävle och Stockholm är ju ganska känt som en av de tråkigaste sträckorna i Sverige och det finns ingenting efter vägen. Förutom Dragon Gate.

'Kan du inte gå in där och fråga om dom har kaffe?' Undrade Simon, och jag stirrade på honom som om han vore galen.

'Är du galen?' Frågade jag också. 'Detta är ett tempel som startat av en grupp kampsports-munkar enbart iklädda roströda skynken. Dom vandrar väl omkring där och ber i skenet av fladdrande lågor när dom inte utför avancerade kator och går långa sträckor på krossat glas. Jag kan väl för fan inte bara valsa in där och fråga efter en kopp kaffe? Att ta med!'

'Men det är ju en restaurangskylt där..' Envisades han och svängde ändå av i riktning mot templet.

Han körde sen sitt 'jag pratar ju inte svenska' - kort och bad mig gå in och höra efter.

På darrande ben närmade jag mig den höga porten med det runda handtaget. Jag hade ingen aning om vad jag skulle hitta innanför, men lugnades lite av det handskrivna A4-papperet det stod 'ingång' på..

Efter ett djupt andetag blundade jag och tryckte upp dörren, och möttes av en doft av friterade räkor. När jag vågade öppna ögonen såg jag att jag klivit rätt in i en Thairestaurang, där gästerna satt som i ett skepp och åt sin middag, med små fontäner runtomkring. Till höger om skeppet fanns en buffé där folk hämtade sin mat, betalade, och där fanns även något som var kusligt lik en kaffemaskin.Jag kunde alltså utan problem köpa två kaffe att ta med för 15 kr styck, och dramat var över.

'Hade jag rätt?' frågade Simon.

I guess so..

8 kommentarer:

Jessica sa...

när jag, g och c var ute och gick i huddinge häromdagen skulle dom klättra i berg och gick nära en liten gård som såg misstänkt ut.
-jag tror det är ett psykhem sa jag. titta där står nån och tittar ut på oss.
-jag vill klättra där, sa gabi.
-ett dårhus sa cesar och såg livrädd ut. kom gabi så går vi till ett annat berg.

när vi kom hem googlade jag på kvarnbergsgården och fick fram att det var ett tillhåll för scouter.

snacka om att trigga varandra!
du ska vara glad att du har simon som tar ner dig på jorden när såna där livsfarliga situationer uppstår :)

Anonym sa...

hahaha, jag kan nöja mig med det här mysterielösandet oxå!
way to go miss sherlock!

Jempa sa...

Jessica: Hahahaha!

Tess: Säg bara till, vad det än är du undrar över. Jag löser det.

The Aunt sa...

Scheiße, jag som hoppades att det var ett Shaolininternat dit vi kunde lämna E efter kalaset och hämta ut en fullfjädrad mini-Jet Li om ett par år. Då borde Jackie Chan ha pensionerat sig så det finns lite utrymme i Hollywood [det är min xtreme-plan, he he]

Fettovidret sa...

Det är väll kineser som äger och inte thailändare...drakar och sådant syslar kineser med. Hur kan du ha fel? Jag har typ aldrig fel!

/CICI

Novellskrivarn sa...

HAHAHAHAHA! HElt klart ditt absolut bästa inlägg, jättespännande på alla sätt och vis! :D Fantastiska kommentarer också!

ps, känn dig hedrad, christian kommenterar ungefär aldrig några bloggar, bara de han gillar eller blir väldigt provocerad av.. ;)

(ps jag har ingen aning om vad CICI ska vara en förkortning av. men han heter christian. vi har legat)

Jempa sa...

CICI, det visade ju att jag hade många fel vad gällde det där jävla stället, så det kan säkert vara Sydkoreaner som äger dom också. Jag vet inte..

Amanda, CICI är väl ändå bättre än fettovidret..

Fettovidret sa...

Nej!

Inga sydkoreaner. Kineser!

Ja faktafel anmärker jag på.