måndag 8 december 2008

Den lille mystiske mannen

För några år sen pluggade jag på Calle Flygares, och för att få det att gå ihop hade jag även ett deltidsjobb som gick ut på att sälja tidningsprenumerationer över telefon.

Vi var en 5-6 stycken trötta studenter som satt där några timmar om dagen och ringde några halvhjärtade samtal innan det var dags att gå hem.

Plötsligt en dag dyker en kort, knubbig farbror med blazer, ljusblå skjorta och bakåtslickat hår upp i vårt skabbiga rum. Vår nya medarbetare Peder, sa teamleadern och vi hälsade förvånat.
Peder satte ivrigt igång att sälja, och på rasterna lärde vi känna honom. Han pratade vitt och brett om alla pengar han hade och att han var VD för ett stort företag.

Vi andra undrade såklart vad han gjorde där isåfall, men vi sa aldrig nåt. Vi garvade mest och lyssnade, för även om vi tyckte han var rätt galen så var han rolig och underhållande.

Jag slutade några veckor senare, men Peder och dom andra var kvar ett tag till.

Något år senare börjar Peder dyka upp i diverse tv-program och tidningar. Han kallas för 'Greven' och är tydligen arvtagare och en av Stureplans största profiler.

Min fråga kvarstår alltså fortfarande.. Vad gjorde han där, säljandes tidningsprenumerationer?

4 kommentarer:

The Aunt sa...

'Lille', då tänker jag Peder Lamm. 'Mystisk' kan jag köpa [iallafall i nämnda sammanhang, i övrigt tragiskt förutsägbar] men sen borde det gå att hitta bättre beskrivande adjektiv för fetingen va?! ;)

Jempa sa...

Sant, men jag vågade inte vara för ärlig.. ;)

Novellskrivarn sa...

Herrejävlar vad roligt!!! Mannen är en sann äckellegend.

Du har väl inte missat alla sjukt bra inlägg om honom i bloggen "Stureplans vackraste"? (förövrigt den absolut roligaste bloggen... näst efter våra, möhöhö!)

http://www.1000apor.se/blog/sekt

Jempa sa...

Har inte läst den så mycket faktiskt.. Driver dom med honom där?